Kisokos:

Intel cikksorozat: Multimédia magasabb fokozaton

Az Intel® Core™ i7 processzorok új korszakot nyitnak!

      intel i7Ön hallott már a földkerekség legfantasztikusabb processzorairól, az Intel® Core™ i7 processzorokról. Tudja, hogy példátlan teljesítményüket a 45 nm-es gyártástechnológiának, a hafniummal beoltott áramkörnek és az intelligens többmagos technológiának köszönhetik. De mikor jeleskedik igazán ez a feldolgozó teljesítmény? Kétségkívül akkor, amikor digitális médiát készítünk és több CPU-igényes alkalmazást futtatunk egyszerre.

      A multimédia megszállottjai rajongani fognak érte.

      Az új Intel® Core™ i7 processzorcsalád minden szempontból - gyorsaság, kreativitás, munkafolyamat és az eredmény szempontjából - forradalmasítja a multimédia-készítők tevékenységét. A videókésztők, a tervezőgrafikusok és más digitálismédia-tartalmak készítésével foglalkozó felhasználók az új Intel® Core™ i7 processzorral hihetetlen teljesítményt - gyorsabb videdokódolást, leképezést, fénykép-retusálást és -szerkesztést - tudnak kihozni az alkalmazásokból és a digitális média készítéséből.

Íme a magyarázat...

Extrém alkalmazásteljesítmény.

      A képlet egyszerű: minél simábban és gyorsabban futnak a kreatív alkalmazások, például az Adobe Photoshop*, az Avid és az After Effects*, annál hatékonyabban érik el a kívánt eredményt a kreatív felhasználók. Ha a számításigényes alkalmazások gyorsabban futnak, a felhasználóknak kevesebbet kell várakozniuk, és több időt tölthetnek azzal, hogy új technikákat kísérletezzenek ki, és kipróbálják kreativitásuk határait. A feladatokon mihamarabb túljutni akaró haladó felhasználóktól a nagyobb sebesség ízére ráérző kezdőkig a teljes felhasználói spektrum igényeit kielégíti.

Műszaki újítások

      Ezt a multimédiás alkalmazásokat futtató féktelen versenylovat az Intel® Core™ i7 processzorokba épített alábbi innovatív technológiák kombinációja hajtja:

 • Intel® Turbo Boost technológia - maximalizálja a sebességet nagy igényű alkalmazások futtatásakor, a munkaterheléstől függően dinamikusan növelve a teljesítményt, amikor a legnagyobb szükség van rá.
 • Intel® Hyper-Threading technológia - lehetővé teszi, hogy a párhuzamosan futó sokszálú alkalmazások több munkát végezzenek el. Nyolc szál áll az operációs rendszer rendelkezésére, így könnyebben tud több feladatot párhuzamosan futtatni.
 • Integrált memóriavezérlő - DDR3 1066 MHz-es memóriából három csatornát engedélyez, ami rövidebb várakozási időt és nagyobb memória-sávszélességet biztosít az adatintenzív alkalmazásokhoz.
 • Intel® HD Boost - jelentősen javítja az áteresztőképességet különféle multimédiás és számításigényes alkalmazásoknál.
 • Intel® Smart Cache - nagyobb teljesítményű, hatékonyabb gyorsítótár-alrendszert biztosít. Élvonalbeli többszálú játékokhoz optimalizálták.
 • Intel® QuickPath összeköttetés - javítja a sávszélességet és csökkenti a várakozási időt, amivel az adatátviteli sebesség Extreme Edition processzor esetében akár 25,6 GB/mp is lehet.

      Ezekkel a teljesítményjavító újításokkal még több multimédia-készítõ használhatja ki az Intel® Core™ i7 processzorok erejét párhuzamos feladatokhoz, valamint intenzív és többszálú alkalmazások futtatásához - gyorsabban, simábban és jobb eredménnyel.

Mit kap a felhasználó?

Nagy teljesítmény videószerkesztéshez

 • CyberLink PowerDirector* használatával több mint 1,9-szer gyorsabban tud videót szerkeszteni, mint a korábbi generációs Intel® Core™2 processzoros platformokon

Színvonalas videótartalom és vizuális effektusok

 • Az Adobe After Effects CS3 programot használók kísérletezhetnek a szűrőkkel és az effektusokkal

Jobb teljesítmény képszerkesztéshez

 • Jobb minőségű képeket készíthet a fényképalbumokhoz
 • Látványos diabemutatókat készíthet
 • Megoszthatja emlékeit barátaival és családtagjaival DVD-n, PC-n és a világhálón.

Gyorsabb kódolás és multitasking

 • Egyidejűleg konvertálhat videót iPodhoz és kódolhat videót YouTube-hoz
 • Egyszerre futtathatja az Adobe Premiere Elements 4 és az ImToo YouTube programot iPod átalakítóhoz

3D leképezés animációhoz és játékokhoz

 • Jellemezheti a modell-leképzést játékoknál és videónál

      „A Pinnacle Studio programot használó videórajongók vagy dokumentumfilm-készítők egyszerű használatot és kiváló teljesítményt várnak el termékeinktől. Intel® Core™ i7 processzorral és Pinnacle Studio 12 programmal felhasználóink az élet különleges pillanatait megörökítő egyedi videók készítésekor gyorsabb és egyszerűbb h.264 kódolást és AVCHD formázást fognak tapasztalni." -Jan Piros, az Avid lakossági videótermékekkel foglalkozó részlegének termékmenedzsment-igazgatója

      A többmagos technológia kiváló multimédia-teljesítményt biztosít.

      Az új Intel® Core™ i7 processzorok - a gyorsabb, intelligensebb többmagos technológiának köszönhetően, amely automatikusan oda irányítja a feldolgozó erőt, ahol a legnagyobb szükség van rá - hihetetlen áttörést hoznak a PC teljesítményében multimédia és digitális tartalmak készítésekor: 25%-kal gyorsabb multitasking, 79%-kal gyorsabb videókódolás és akár 46%-kal gyorsabb leképzés, valamint hihetetlen teljesítmény fényképek retusálásához és szerkesztéséhez.

Forrás: Intel

| 2009-01-18. | Vissza |