Kisokos:

Intel cikksorozat: Még magasabb sebességre kapcsoltunk

Intel Core I7 technológiáról bővebben - fogalmakkal

Big Image

A processzorigényes feladatok végrehajtása, például a videókódolás, a fényképek csoportos szerkesztése és a 3D-megjelenítés régebben ugyanazt jelentette: a kévészünetet. 

Az Intel Core i7 processzorokkal működő számítógépek erőforrás-igényes alkalmazások futtatása közben akkor is maximális fokozatra kapcsolják a sebességet, ha a felhasználó több feladatot végez egyszerre. 


Intel Turbo Boost technológia

Big ImageA kizárólag Intel Core i7 processzorokban megtalálható Intel Turbo Boost technológia intelligensen fokozza az aktív magok frekvenciáját, amikor a felhasználónak a legnagyobb szüksége van rá processzoréhes feladatok végrehajtásához, például 3D-megjelenítéshez, vagy fényképek retusálához. 

A Hyper-Threading és Turbo Boost technológia kizárlóag Intel Core i7 processzorokban megtalálható kombinációja jobb teljesítményt nyújt az erőforrás-igényes multimédia-készítéshez és multimédiás alkalmazásokhoz. 


Intel Hyper-Threading technológia

Big ImageSok fénykép- és videószerkesztő alkalmazást úgy írták meg, hogy egymással párhuzamosan, több szálon hajtsa végre a feladatokat. Az Intel Hyper-Threading technológia megduplázza az egyes magok által végrehajtható szálak számát, így a felhasználók ugyanannyi idő alatt több munkát tudnak elvégezni. 

 


Intel HD Boost

Az Intel HD Boost egyfajta gyorsutasítás-készlet, amely lehetővé teszi, hogy a multimédiás alkalmazások több azonos feladatot – például videók és hangok kódolásakor előforduló azonos feladatokat – kevesebb utasítással és rövidebb processzoridővel hajtsanak végre. 


Intel Advanced Smart Cache

Big ImageAz Intel Advanced Smart Cache meg van osztva magok között, így az egyes magok számára könnyebb megtalálni és felhasználni a szükséges adatokat. Az Intel Core i7 processzoron 8MB újfajta L3 gyorsítótár is van, amelyen mind a négy mag osztozik, így a gyorsabb végrehajtás és a jelentősen jobb összteljesítmény érdekében több adatot lehet a processzorhoz közeli helyen tárolni. 


Intel QuickPath Interconnect

Big ImageAz Intel QuickPath Interconnect az elülső buszt váltja ki, nagysebességű, pont-pont összeköttetéseket hozva létre a feldolgozó magok és memória között. Mindemelett az új integrált memóriavezérlővel az 1066MHz-es DDR3 memória három csatornáját lehet használni, ami óriási sávszélesség-növekedést jelent. 

Ezek a fejlesztések együtt lehetővé teszik, hogy a processzormagok gyorsabban férjenek hozzá az adatokhoz, és a felhasználó által végzett valamennyi feladatot felgyorsítják. 

Ha gyorsabban futnak a számítógép igényes feladatok feladatok, több idő jut a kísérletezésre és a kreativitás határainak kiszélesítésére. 


Multimédia-készítés Intel technológiával

Ezek a technológiák önmagukban is jelentős teljesítményjavulást eredményeznek, amit bárki beláthat. Együtt pedig intelligens multimédia-készítő erőművet alkotnak. 

Az Intel Core i7 processzor intelligens működése forradalmi változást hozott az asztali számítógépek használatában, így az sem meglepő, hogy a földkerekség legfantasztikusabb processzora a multimédiakészítés korlátait is áttöri. 


Kreativitás határok nélkül

A felhasználók: 

- A legmenőbb effektusokkal dolgozhatnak videók és fényképek szerkesztésekor. 

- A nézetek gyors, valós idejű megjelenítésének köszönhetően kísérletezhetnek a szűrőkkel, szintekkel, animációkkal és egyéb szolgáltatásokkal. 

- Ugyanannyi idő alatt több fényképet tudnak hozzáadni egy albumhoz, vagy egy diabemutatóhoz. 

Nézzük részletesebben, egyes felhasználó-típusok mennyivel többet érhetnek a világ legerősebb processzorával: 

A filmes

Egy Intel Core i7 processzoros PC-t használó amatőr, vagy profi filmkészítő elképesztő teljesítményjavítást fog tapasztalni az alábbi feladatok végrehajtásakor: 

- normál és HD-videók szerkesztése CyberLink PowerDirector 7 programmal, 

- drámai speciális effektusok hozzáadása Adobe AfterEffects CS3 programmal, 

- professzionális minőségi videók készítése Pinnacle Studio 12 Ultimate programmal, 

- hang- és videófájlok kódolása DVD-re, iPhone-ra vagy az internet Sorenson Squeeze programmal. 

A fényképész

Egy Intel Core i7 processzoros PC-t használó fényképész több mindent tud elvégezni, amikor: 

- Adobe Photoshop Elements 6.0 programmal csoportos szerkesztéseket, például automatikus javításokat hajt végre, 

- Adobe Photoshop CS3 programmal finom szerkesztéseket, például klónozást, vagy festékszórást hajt végre, 

- ProShow Gold programmal diabemutatásokat készít,

- nagyfelbontású fényképeket vág ki, szerkeszt és rendszerez egy fotóalbumban. 

A képkészítő és animátor

Intel Core i7 950 proceszorral a képkészítők és animátorok: 

- 29%-kal gyorsabban jelenítenek meg egy öt másodperces 3D-animációt, 

- könnyen tudnak kiváló minőségű képeket és illusztrációkat készíteni, 

- egyenletesebb teljesítményt tapasztalhatnak az illusztrációk lenyűgöző animációvá való átalakításakor. 

A közösségi ember

Az Intel Core i7 processzort lehetővé teszi az erőforrás-igényes alkalmazások, például a HD-videókódolás hihetetlenül gyors párhuzamos futtatását, így a közösségi oldalak használói egyenletesebb teljesítményt tapasztalhatnak az alábbi feladatok végrehajtásakor: 

- videók készítése és megosztása a YouTube-on Adobe Premiere Elements és InTOO használatával, 

- videók letöltése hordozható lejátszóra, miközben saját videójukat készítik elő a feltöltéshez, 

- Fényképek csoportos automatikus javítása, miközben egy másikat a Flickr oldalára töltenek fel. 

Az Intel Core i7 processzor mindezek mellett kiváló teljesítményt kínál a játékok terén is, a korábbi nagy-teljesítményű processzorokhoz képest akár 40%-kal is nőhet a teljesítmény. Ezt a processzor mind a 3DMark Vantage CPU és az AI* teszteken is elérte, melyek népszerű iparági számítógépes benchmarkok, és a játékokhoz szükséges teljesítményt mérik. Az Extreme Edition 8 szálat használ a játékok futtatásához, illetve olyan továbbfejlesztett mesterséges intelligenciával és felépítéssel bír, amelyek a játékokat teljesen valóságszerűvé teszik. 

Forrás: Intel

| 2009-09-01. | Vissza |