Kisokos:

Intel cikksorozat: Új processzorok HD Graphics technológiával

A káprázatos vizuális élmény

Big Image

A lenyűgöző vizuális élmény fontos érv lehet a számítógép megvásárlása mellett mind a technológiamegszállott, mind az újdonsült PC-vásárlók számára. Az Intel HD Graphics technológiának köszönhetően a felhasználók minden eddiginél jobb grafikus teljesítménnyel fergeteges műsort állíthatnak össze. 

A vadonatúj 2010-es Intel Core processzorcsalád Intel Core i3, Intel Core i5 és Intel Core i7 processzorokból áll, és ezek közül sokban megtalálható a kizárólag ezekre a processzorokra jellemző új Intel HD Graphics technológia. 

Az új Intel Core platformok előnyeit teljes mértékben kihasználó Intel HD Graphics káprázatos vizuális élményt nyújt, amelyet Blu-ray és nagyfelbontású (HD) filmek lejátszására optimalizáltak, és amely támogatja az asztali számítógépeken és laptopokon futó Microsoft Windows 7 operációs rendszert. A grafikai képességeket a processzorba építették, így a felhasználónak élvonalbeli grafikus teljesítményben lehet része, amely eléri vagy túlszárnyalja a diszkrét grafikus kártyák képességeit, és amellyel a felhasználó a bővítőkártya költségeit is megspórolhatja.
 

Élesebb. Részletgazdagabb. Valószerűbb.

Az Intel HD Graphics által nyújtott teljesítmény a diszkrét grafikus kártyák nagyobb áramfogyasztása, zaja és költsége nélkül elégíti ki a filmeket, a YouTube-ot vagy a népszerű játékokat kedvelő átlagos felhasználók igényeit. Az integrált Intel HD Graphics technológiás számítógépek legalább annyira jól vagy még jobban látják el a legtöbb rutinfeladatot - például a HD-videók lejátszását vagy a weboldalak megjelenítését-, mint a diszkrét grafikus kártyák. 

A grafikus technológia régebben a lapkakészleten helyezkedett el. Ebben az új processzorgenerációban az integrált grafikus technológia a processzoron található2, ami fokozza a teljesítményt, helyet takarít meg, és javítja az energiahatékonyságot. A fontosabb jellemzők között említendő a HD hardveres gyorsítás, a HD-videolejátszás, a videó-képélesség, az élénk szín és a kijelzőtámogatás - azaz minden, ami a színvonalas grafikus képességektől elvárható. 

A lényeg: az új 2010-es Intel Core processzorcsalád remek szórakozási élményt kínál a HD és Blu-ray Disc filmek lejátszásához, és élvezetessé teszi a divatos játékok játszását.
 

Tökéletes kép

Az Intel HD Graphics lapkakészletek ma már hardveres gyorsítókkal végzik a HD-dekódolást, és remek HD-lejátszást biztosítanak. Az Intel HD Graphics technológiás laptopok az akkumulátor-üzemidő feláldozása nélkül is élvezetessé teszik a videózást. Az Intel HD Graphics technológiás asztali számítógépek energiahatékonyabbak és több célra használhatók. Az Intel HD Graphics Microsoft Windows 7 alatt is fut, és elég erős ahhoz, hogy kezelni tudja a legtöbb felhasználó videózással kapcsolatos igényeit, amibe a videók szerkesztése és nézése is beletartozik. 

 • Megnövekedett teljesítmény: a processzor és a grafika integrálása fokozza a teljesítményt
 • Kiemelkedő médiaképességek: Blu-ray Disc és HD-filmek lejátszása
 • Színvonalas élmény Microsoft Windows 7-tel: teljes körű Windows 7 Aero támogatással a Windows 7 egyszerűbb és szórakoztatóbb
 • Energiamegtakarítás: az Intel HD Graphics kevesebb áramot fogyaszt, mint egy diszkrét grafikus kártya, ami hosszabb akkumulátor-üzemidőt eredményez
 • Integrált grafika = gazdaságosabb megoldás

A vizuális teljesítmény sok esetben nem a grafikus kártyán, hanem a processzoron múlik. Mivel az Intel HD Graphics közvetlenül a CPU-ba van beépítve, a grafikus feldolgozó egység osztozni tud a CPU-val a rendszermemórián (RAM). Ez azt jelenti, hogy a grafikus lapkakészlet kevesebb áramot igényel, mint amennyire egy diszkrét grafikus kártyának szüksége lenne, ami elősegíti a kisebb helyigényű és hidegebben működő rendszerek terjedését. 

Tehát ha a felhasználó nem szokott intenzív 3D-s játékokat játszani, akkor érdemes olyan számítógépre áttérnie, amelyben új Intel Core processzorcsaládba tartozó processzor és integrált Intel HD Graphics van, és amely grafikus bővítőkártya nélkül is biztosítja számára a szükséges vizuális teljesítményt. 

Integrált Intel HD Graphics technológiával rendelkező processzorok:

Asztali processzorok:

 • Intel Core i3-530,  Intel Core i3-540,  Intel Core i5-650,  Intel Core i5-660,  Intel Core i5-661,  Intel Core i5-670

Mobil processzorok:

 • Intel Core i3-330M,  Intel Core i3-350M,  Intel Core i5-430M,  Intel Core i5-520M,  Intel Core i5-540M,  Intel Core i7-620M


Előnyök első pillantásra

Válasszon Intel HD Graphics technológiát, ha káprázatos vizuális teljesítményt, élesebb képeket, gazdagabb színvilágot és élethű hangzást és videót szeretne! 

 • Beépített teljes körű grafikai és médiatámogatás.
 • Remek médiateljesítmény.
 • Lenyűgöző játékrealizmus és élethű effektusok.
 • Kiemelkedően jó Blu-ray Disc és nagyfelbontású videolejátszás.
 • Színvonalas élmény Microsoft Windows 7-tel.
 • Nem feltétlenül szükség grafikus bővítőkártya vásárlása.

Forrás: Intel

| 2010-01-28. | Vissza |