Kisokos:

Intel cikksorozat: Régi új ismerős a Hyper-Threading technológia

Intelligens párhuzamos feldolgozás Intel Hyper-Threading technológiával

Big Image

Amit érdemes tudnunk az Intel Hyper-Threading technológiáról

A vadonatúj 2010-es Intel Core processzorcsalád az új 32 nm-es architektúrára épül, amellyel kétszer annyi tranzisztort lehet bezsúfolni ugyanakkora helyre, tehát kisebb, erõsebb processzorokat lehet elõállítani. Ön is segíthet megértetni a vásárlókkal, hogy mit jelent az ügyesebb, hatásosabb technológia, kezdve az Intel Hyper-Threading technológiával (Intel HT-technológia), amely az új 2010-es Intel Core i3, Intel Core i5 és Intel Core i7 processzorokon van jelen (az Intel Core i5-750 asztali processzor nem támogatja az Intel HT-technológiát). 

A drámai teljesítménynövekedés, a teljesítményigényes alkalmazásokhoz elegendõ tartalékok és a kiemelkedõ válaszképesség mind jó ok arra, hogy jobban megismerjék az Intel Hyper-Threading technológiát - és olyan PC-t akarjanak használni, amely új 2010-es Intel Core processzorral mûködik. 

Intelligencia

Az Intel HT-technológia a processzor erõforrásainak hatékonyabb kihasználásával lehetõvé teszi, hogy az egyes processzormagok két feladatot, vagyis két szálat futtassanak egyszerre. A felhasználó így gyorsabban tud párhuzamos feladatokat futtatni, és több dolgot tud kevesebb idõ alatt elvégezni. 

Intel HT-technológiával a felhasználók intelligensebben tudják futtatni a párhuzamos feladatokat. Ennek oka, hogy az Intel HT-technológia „virtuális" magokat hoz létre, amelyekkel a processzor a processzormagok belsejében hatékonyan tudja végrehajtani a többszálú számítástechnikai feladatokat. Tehát amikor a felhasználó intenzív tevékenységekre, például párhuzamos feladatokra, grafikus fájlok készítésére, szerkesztésére vagy kódolására használja a számítógépét, akkor az egyidejû többszálúság (SMT) egy további útvonalat biztosít az egyes magokon keresztüli adatáramláshoz. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó több dolgot tud gyorsabban elvégezni. Például az új 2010-es kétmagos Intel Core i5 processzor 4 szálat tud kezelni egyszerre - ügyesen felhasználva minden rendelkezésre álló erõforrást a 2 magon belül. 

A multitaszkerek, a közösségi médiumok kedvelõi és a multimédiával komolyan foglalkozó felhasználók mindannyian hasznosnak fogják találni az Intel HT-technológiát. A grafikarajongók grafikaigényes fájlokat készíthetnek, szerkeszthetnek és kódolhatnak, miközben más feladat, például vírusvédelmi szoftver fut a háttérben - méghozzá úgy, hogy nem romlik a teljesítmény. Az internethasználók pedig gyorsabb válaszidõt fognak tapasztalni az online és e-kereskedelmi alkalmazások futtatásakor. 

Intel HT-technológiával már most megtapasztalhatják, milyen az intelligens mûködést. 

Az Intel HT-technológia laptopokon és asztali számítógépeken is mûködhet 

  • Intelligens párhuzamos feldolgozás, amellyel egy-egy mag több feladatot tud végrehajtani
  • Ideális párhuzamos feladatokhoz, médiához és termelékenységnövelõ alkalmazásokhoz
  • A rendszer válaszképességét megõrizve egyszerre tud teljesítményigényes asztali számítógépes alkalmazásokat futtatni
  • Tartalékokat biztosít a jövõbeni alkalmazásokhoz és az új megoldásokhoz

Forrás: Intel

| 2010-02-17. | Vissza |