Kisokos:

Visszatekintés: Mi történt a 2010-es évben az Intelnél?

I. rész

      intel headguaterKétrészes összefoglalónkból megtudhatja melyek voltak a legjelentõsebb fejlesztések, bejelentések az elmúlt esztendõben a világ legnagyobb processzor gyártójánál az Intelnél.

Megjelent a 2010-es Intel Core processzorcsalád

      2010 egyik legizgalmasabb eseménye a 2010-es Intel Core processzorcsalád bevezetése volt. Ez az intelligens processzorcsalád a felhasználó igényeihez igazítja gyors mûködését, és három kulcsfontosságú funkcióra és technológiára — az Intel Turbo Boost technológiára, az Intel Hyper-Threading technológiára és az Intel HD Graphics technológiára — épül.

Intel Turbo Boost technológia
      Az Intel Turbo Boost technológia intelligens módon optimális szintre állítja be a processzor sebességét, az teljesítményfokozást pedig az aktivitási szint függvényében osztja el. A technológia bármennyi aktív maggal, illetve logikai processzorral automatikusan kapcsolatba tud lépni, és lehetõvé teszi, hogy a processzor maximális szintre növelje a magfrekvenciát, miközben nem lépi túl az elõírt elektromos és termikus határértékeket.
Intel Hyper-Threading technológia
      Az Intel Hyper-Threading technológiát azok a felhasználók tudják értékelni a leginkább, akik párhuzamos feladatokat futtatnak, utasításszálakat kezelõ alkalmazásokat használna,k vagy processzorigényes alkalmazásokkal dolgoznak, például HD médiafájlokat szerkesztenek. Ez a technológia a processzor minden magját képessé teszi arra, hogy két feladaton dolgozzon egyszerre, ezért tökéletes megoldást jelent párhuzamos feladatokhoz. Olyan, mintha többletköltség nélkül kétszer annyi processzorunk lenne.
Intel HD Graphics
      Az Intel HD technológia pompás vizuális teljesítményt — élesebb képeket, gazdagabb képvilágot, valósághû videót és hangot — biztosít. Sokan azt hiszik, hogy grafikus bõvítõkártyával tudják elérni a legjobb vizuális teljesítményt. Azonban a legtöbb általános számítástechnikai mûvelet esetében, például HD-videók lejátszásakor, sõt HD-videók szerkesztésekor is sokkal inkább a processzoron, mint a grafikus kártyán múlik a vizuális teljesítmény.

A processzorok

A 2010-es Intel Core processzorcsaládon belül három, különbözõ tulajdonságokkal és elõnyökkel rendelkezõ processzorról beszélhetünk. Az intelligens mûködésnek köszönhetõen azonban mind a három kiemelkedõ felhasználói élményt nyújt.

2010-es Intel Core i3 processzor — az intelligens mûködés itt kezdõdik

  • Az Intel Core i3 processzor jelenti a kiindulópontot a gyors, jól reagáló PC-re vágyó felhasználók számára.
  • Intel Hyper-Threading technológiával és Intel HD Graphics technológiával rendelkezik.

2010-es Intel Core i5 processzor — intelligens mûködés sebességfokozással

  • A 2010-es Intel Core i5 processzor elérhetõ közelségbe hozza az intelligens mûködést a felhasználók számára.
  • Egységes teljesítményt nyújt a szokásos alkalmazásokhoz, teljesítményigényes feladatoknál pedig a szükséges mértékben fokozza a sebességet.
  • Intel Turbo Boost technológiával, Intel Hyper-Threading technológiával és Intel HD Graphics technológiával rendelkezik.

2010-es Intel Core i7 processzor — az intelligens mûködés legmagasabb szintje

  • A teljesítménynek fontos szerepe van, akár komoly multitaskerekrõl, akár multimédia-rajongókról van szó.
  • Az Intel Turbo Boost technológiával, Intel Hyper-Threading technológiával és Intel HD Graphics technológiával rendelkezõ 2010-es Intel Core i7 processzor kiemelkedõen intelligens mûködésének köszönhetõen a felhasználók szabad teret engedhetnek elképzeléseiknek.

Forrás: Intel

| 2011-02-01. | Vissza |