Kisokos:

Az Intel kiemelt figyelmet fordít a számítógépes grafikára

Bemutatjuk az Intel Iris™ grafikus vezérlőt

http://i.i.com.com/cnwk.1d/i/tim2/2013/05/01/intel-iris-small-benefits-small.jpg

Az emberek egyre gyakrabban használják a mobil eszközök megjelenítési képességeit. A mai "egyszerűbb" játékokban is lehetnek olyan funkciók, amelyeket néhány éve még a sci-fi világába tartozónak gondoltunk. Az Intel már évek óta foglalkozik grafikus chipekkel, de talán nem mindenki előtt ismert, hogy a ma forgalmazott számítógépekben az Intel® HD grafikus vezérlő a leggyakoribb grafikus megoldás.

Az Intel a felhasználói igényekre reagálva tovább bővíti az Intel® grafikus vezérlők választékát, hogy a vékonyabb és könnyebb számítástechnikai eszközökön is lenyűgözőbbek legyenek a képek. Most bemutatjuk az annyira várt új Intel® Core™ processzorcsalád néhány modelljén megtalálható Intel® Iris™ grafikus vezérlő kiváló képességeit. A mai leggyorsabb mobil Intel® HD grafikus megoldások teljesítményéhez képest akár kétszeres 3D-teljesítményt nyújtó, processzorba épített Intel® Iris™ grafikus vezérlő lélegzetelállító látvánnyal kelti életre a következő generációs mobil számítástechnikai eszközöket.

Az Intel® Iris™ grafikus vezérlő páratlan vizuális élménnyel örvendezteti meg a korszerű, ultra kisméretű notebookok használóit. Az új grafikus vezérlők bővítik a meglévő választékot, és optimalizált grafikus megoldásokat kínálnak az Ultrabook™-okhoz, prémium notebookokhoz és egybeépített számítógépekhez (AIO). A teljesítményjavulás a profi felhasználókat is meg fogja döbbenteni.

Az Intel® Iris™ grafikus vezérlővel rendelkező új Intel® Core™ processzorok 3D grafikus teljesítménye jelentősen felülmúlja a 3. generációs Intel® Core™ processzorokét2. A felhasználók megdöbbentő teljesítményjavulást fognak tapasztalni, például:

  • A kifejezetten Ultrabook™ eszközökhöz szánt nagyteljesítményű, U sorozatú, Intel® Iris™ grafikus vezérlővel rendelkező processzorok 2-szer jobb 3D grafikus teljesítményt nyújtanak, mint az Intel® HD grafikus vezérlőkhttp://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2013/05/intel-1.jpg
  • Az Intel® Iris™ Pro grafikus vezérlővel és nagysebességű memóriával (eDRAM) rendelkező mobil H sorozatú (robusztusabb notebookokhoz szánt) processzorok 2-szer jobb 3D grafikus teljesítményt nyújtanak, mint az Intel® HD grafikus vezérlők.
  • Az Intel® Iris™ Pro grafikus vezérlővel és nagysebességű memóriával (eDRAM) rendelkező, asztali számítógépekhez szánt R sorozatú processzorok 3-szor jobb 3D teljesítményt nyújtanak

Az Intel® Iris™ grafikus vezérlő nemcsak a háromdimenziós képek területén remekel, de az Intel® Quick Sync Video technológia, az MJPEG gyorsítás, a 4K Ultra HD kijelzőfelbontás, a kollázs módban történő megjelenítés, az OpenCL, a DX11.1, az OpenGL4.1 és a DX-kiterjesztések miatt pompás megjelenítési képességekkel is rendelkezik, és gyorsabbá és kifinomultabbá teszi a videók és fényképek szerkesztését.

A telepített bázissal összevetve elmondható, hogy akik az Intel® Core™2 Duo processzorral működő négy éves notebookjukat egy Intel® Iris™ grafikus vezérlős Intel® Core™ i5 4200U processzorral működő Ultrabook™-ra cserélik le, azoknak lényegesen jobb felhasználói élményben lehet részük3:

  • Majdnem feleakkora vastagság és feleakkora súly
  • 17-szer gyorsabb videokonvertálás (közösségi oldalakra való feltöltéshez)
  • 25-ször gyorsabb grafikus teljesítmény (nagy részletgazdagságú, népszerű játékok játszásakor)

Az új Intel® Core™ processzorok bizonyos modelljeire integrált Intel® Iris™ grafikus vezérlő is jól mutatja, hogy az Intel folyamatosan törekszik a processzor grafikus és médiateljesítményének javítására. Az új Intel® Core™ processzorokba vagy az új, nagyteljesítményű Intel® Iris™ grafikus vezérlő, vagy pedig továbbfejlesztett Intel® HD grafikus vezérlő lesz beépítve.

Az Intel a 3DMark06 teszt eredményei alapján 2006 óta 75-szöröshttp://cdn2.ubergizmo.com/wp-content/uploads/2013/05/intel-iris-02.jpgére növelte a processzor 3D-teljesítményét, és az Intel® Quick Sync Video technológiával is erősítette meghatározó szerepét. Az Intel® HD grafikus vezérlő optimalizált energiafogyasztását az sem befolyásolja, ha más gyártó különálló grafikus megoldása is jelen van, amelyre át lehet kapcsolni. Az Intel grafikus technológiáinak folyamatos fejlesztése nyomán ma már szinte minden Intel® processzor alapú notebookban Intel® grafikus vezérlő nyújtja a vizuális élményt.

Az Intel® Iris™ grafikus vezérlő csodálatos, valósághű multimédiás élményt — lenyűgöző 3D-megjelenítést, gyorsabb és korszerűbb videó- és fényképszerkesztést, ultranagy (4000 pixel) felbontású HD megjelenítő-támogatást és a játékokhoz nagy sebességet — kínál, és szükségtelenné teszi a különálló grafikus kártya használatát. Izgatottan várjuk, milyen vizuális hatást kelt az Intel® HD grafikus vezérlő, és úgy gondoljuk, hogy a később megjelenő Intel® Iris™ grafikus megoldás is le fogja nyűgözni a felhasználókat. Várjuk a tippeket is, hiszen nincs szándékunkban itt megállni.

Forrás: Intel

| 2013-06-10. | Vissza |