Kisokos:

Az Office 2019 újdonságai

Alig egy hónappal ezelőtt megjelent a Microsoft legújabb irodai szoftver csomagjának a legújabb, örökös licence formájában megvásárolható verziója, a Microsoft Office 2019. Az előfizetéses verzióban korábban folyamatosan megjelenő és elérhető újdonságokat most a szoftvercég beépítette az októberben megjelenő változatba. 

Az alábbiakban kiemelünk néhány újdonságot, mely a most kiadott verzióban jelent meg. A cikkben szereplő linkekre kattintva a Microsoft oldalán további információkat talál az újdonságokról. 

Látványosabb tartalmak:

Érdekes képi elemekkel egészítheti ki dokumentumait, munkalapjait és bemutatóit. Ehhez Scalable Vector Graphics (SVG) formátumú képeket szúrhat be, amelyekhez szűrőket alkalmazott.

Elérhető: Word, Excel, PowerPoint

További információ

Leküzdheti a nyelvi akadályokat

A Microsoft Translator segítségével szavakat, kifejezéseket és egyéb kijelölt szövegrészeket is lefordíthat más nyelvekre.

Elérhető: Word, Excel, PowerPoint

További információ

LaTeX-egyenletek támogatása

Önök kérték! A LaTeX-szintaxissal mostantól matematikai egyenleteket hozhat létre.

Elérhető: Word

További információ

Az objektumok megmozgatása az Alakváltás segítségével

Az Alakváltás segítségével a folytonosság érzetét keltő animációkkal, áttűnésekkel és objektummozgásokkal léphet egyik diáról a másikra.

Elérhető: PowerPoint

További információ

A Tartalombetekintő funkcióval megtalálhatja, amit keres.

A Tartalombetekintő funkcióval tetszőleges sorrendben tud átváltani egyik diáról a másikra. Előreugorhat a bemutatóban, vagy ismét visszatérhet korábbi diákra anélkül, hogy megszakítaná a bemutató menetét.

Elérhető: PowerPoint

További információ

Diavetítés futtatása digitális tollal

Diáinak léptetéséhez használhatja a Surface tollát, vagy más olyan tollat, amelyen van Bluetooth gomb

Elérhető: PowerPoint

További információ

Új függvények

SZÖVEGÖSSZEFŰZÉS, FŰZ, HAELSŐIGAZ stb. Hagyja az Excelt dolgozni, hogy ne Önnek kelljen.

Elérhető: Excel

Szabadkézi műveletek minden célra

A szabadkézi elemeket alakzatokká konvertálhatja, leírhatja a bonyolult matematikai problémákat, kiemelheti a szöveget, és még számos egyéb lehetősége is nyílik. Ujjal és tollal egyaránt működik, sőt az egér is beválik rajzeszköznek.

Elérhető: Word, Excel, PowerPoint, Visio

További információ

Adatábrázolás új diagramokkal

11 új vonal-, oszlop- és sávdiagram diagram közül választhat. A mezőket leképezheti a diagram dimenzióira, és azonnal megnézheti a módosítások előnézetét.

Elérhető: Acces

További információ

A nagy szám (bigint) adattípus támogatása

A Nagy szám adattípus egy nem pénzbeli numerikus értéket tárol, és kompatibilis az SQL_BIGINT adattípussal az ODBC-ben. Ez az adattípus hatékonyan végez számításokat nagy számokkal.

Elérhető: Acces

További információ

Tevékenységek összekapcsolása egyszerűen

Többé nem kell megjegyeznie annak a tevékenységnek az azonosítóját, amelyet össze szeretne kapcsolni. Ha kijelöl egy cellát a Megelőzők vagy a Követők oszlopban, már látja is a projekt összes tevékenységének listáját.

Elérhető: PowerPoint

További információ

Tevékenységek állapotának felmérése egy szempillantással

A ütemterv sávjain feltüntetheti a tevékenységek nevét és dátumait, hogy gyorsan be tudja mutatni a projektterveket és a folyamatban lévő munkát.

Elérhető: PowerPoint

Villámgyors diagramkészítés

A Szervezeti, az Ötletgyűjtési és az SDL diagramsablon új alapdiagramokkal gazdagodott, melyek megkönnyítik és felgyorsítják a diagramkészítést.

Elérhető: Visio

Életre keltheti ötleteit

Az új webhelysablonok ideálisak arra, hogy a tényleges tervezési folyamat előtt durva tervvázlatokon bemutassa az ötleteit.

Elérhető: Visio

További információ

Akadálymentességi problémák javítása egy kattintással

A nemzetközi szabványok frissített támogatása és a praktikus ajánlatok révén az Akadálymentesség-ellenőrző minden korábbinál jobb lett a dokumentumok akadálymentessé tételében.

Elérhető: Word, Excel, PowerPoint, Outlook

További információ

Hasznos hangok fokozzák az akadálymentességet

A hangjelzések bekapcsolása után könnyebben eligazodik munka közben. A hangjelzések a hangeffektusok közé tartoznak, és a Beállítások > Könnyű kezelés területen érheti el őket.

Elérhető: Word, Excel, PowerPoint, Outlook

További információ

Forrás: Microsoft

| 2018-11-20. | Vissza |